Optimism sau prostie?

Acum câțiva ani, fiind în proces de renovare a apartamentului am fost nevoit să iau la pas magazine de instalații sanitare, electrice și alte asemenea… unde am observat prima dată oameni care păreau ori super optimiști, ori (mult prea) zgârciți (probabil) sau doar incapabili să înțleagă noțiunea de volum.

Altfel nu pot să-mi explic cum pot unii să creadă că pot înghesui într-un Matiz X saci de ciment, soacră, nevastă și copii… sau că într-o amărâtă de Dacie să care faianța și gresia pentru (din nou, probabil) o întragă vilă.

Foto @LOLhome.com
Foto @LOLhome.com

Mă uitam prin parcări cum încercau permutări de scaune, neveste și saci, sfârșind aproape întotdeauna cu seturi de înjurături din adâncu’ sufletului și “expulzarea” persoanelor în plus spre transportul în comun.

Dar mai tare de atât mi s-au părut “optimiștii” de duminică de la Ikea. Nu zic, mulți merg acolo doar așa, ca ieșire la faleză spre chifteluțe… însă dacă duminica viitoare aterizează un extraterestru în parcarea de la Ikea (și se hotărăște să fumeze o țigară lângă ieșire (pen’că nu o avut voie să fumeze-n OZN de la momentul plecării de pe planeta lui) și se uită la cei care încearcă să-și încarce cumpărăturile-n propriile mașini), va fi cel puțin șocat.

Este acolo un super spectacol… oameni care descoperă doar acolo, în parcare că portbagajul este fix cu 2 cm mai scurt, mai îngust sau mai într-o parte decât se așteptau, oameni care abia atunci, acolo, în parcare cer o ruletă să măsoare salteaua sau portbagajul sau cutia cu plăci sau ce-or fi cumpărat acolo. Atâția oameni care nu se gândesc înainte de a cumpăra ceva dacă au cu ce, sau pot căra, instala etc. piesele achiziționate… oameni despre care nu pot să spun dacă-s doar foarte optimiști sau proști de-a dreptul.

N-are rost să aduc aminte că Ikea (la fel ca aproape fiecare magazin care se respectă) are serviciu propriu de livrări, sau că în București există nenumărate firme de transport mobilier. Nu, omul nostru trebuie să-și care singur mobila, că doar n-o să “dea bani la alții ca să facă ce pot și eu”. Ba, că unele magazine au ori pot recomanda și personal calificat pentru instalarea mobilierului, asta e deja altă discuție… românul nostru-i specialist la montat mobilier, în aceeași măsură-n care e as la fotbal și politică.

Ca idee despre diferența când vine vorba de mutat diverse… acum câteva luni când ne-am mutat sediul, am mutat rack-ul cu o zi înaintea mobilierului (pentru care am apelat la o firmă de transport). Asta pentru că trebuia să fie instalat totul pe poziții înainte de a aduce restul birourilor. Rezumatul operațiunii – cărat trei inși mastodontu’ dându-ne peste dește și picioare și pierzând aproape o oră pentru asta.

A doua zi, pentru restul mobilierului firmei a venit o firmă specializată. Au venit la 11 dimineața iar la 13 deja erau plecați. Noi nu a trebuit decât să ștergem de praf mesele puse deja de ei pe poziții…

Nu cred că merită mai ales pentru mutări de mobilă în București să te chinui de unul singur, când (adevărat, cu niște costuri) există firme care pot ajuta.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2023 Alex. Burlacu