Primii 1000 de kilometri… pe anul ăsta

Am avut o discuție cu un cunoscut, în care el voia să-mi dovedească cum că folosirea bicicletei în orașul ăsta nu este atât de rentabilă pe cât pare. Avea omul temele lui, bine făcute, dar, când am calculat cam cât am mers deja pe anul ăsta cu bicicleta… și au ieșit la un calcul sumar vreo 1000 km, i-a cam dispărut zâmbetul. Despre mașina mea se spune că ar consuma vreo 8,2l în oraș… Așa că ies vreo două rezervoare de benzină economisită, fără a lua în calcul timpul economisit și lipsa nervilor făcuți în trafic și nu în ultimul rând un – 15kg :). A calculit, a calculot… și până la urmă a zis că e posibil ca eu să nu fiu cel mai bun exemplu pentru susținerea ideii sale.

Recunosc, și eu am fost cel puțin la fel de mirat… 1000 de kilometri mi se păreau a însemna foarte mult…

Lăsând la o parte discuția cu pricina, recunosc, cu riscul de a mă repeta, că nu mă așteptam să-i fac doar cu drumul meu zilnic de acasă până la birou și invers. Pentru mine interesantă este și comparația cu anii trecuți, dacă în 2008 am mers doar vreo 5-600 de km, în 2009 – vreo 2000, anul ăsta, dacă continuă așa… cred că am șanse să dublez numărul de kilometri parcurși anul trecut destul de repede.

Acuma, dacă tot mi-a deschis el pofta de calcule, am fost nevoit să-mi refac și eu calculele de amortizare… pentru că-mi iese acuma amortizarea costului bicicletei în vreo 2 ani față de 3-4 cât crezusem inițial. Oare asta să însemne o bicicletă nouă la fiecare 2 ani? 🙂

Așa că biciclistul din mine, fericit azi merge să pedaleze puțin la 30 de grade… Ca să meargă berea de după 🙂

O seară cu bine tuturor.

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.