Reacțiile după “Vinerea neagră” continuă

După cum probabil ați aflat, vinerea trecută a intrat în calendarul negru al ciclismului prin incidentul de la Masa Critică desfășurată în orașul Porto Alegre din Brazilia.

Îmi pare rău că în România singurii care au relatat despre incident au fost cei de la freerider.ro, dar pun lipsa de interes pe faptul că majoritate bicicliștilor nu-s foarte interesați de ce se întâmplă prin alte părți, fiind mai ocupați cu evitarea câinilor și gropilor de origine controlată, autohtonă.

Unul din filmulețele de vineri îl puteți vedea mai jos. Imaginile sunt șocante.

youtube::KRgiIrHRoHM::

După incidentul din Italia de la sfârșitul anului trecut când opt cicliști amatori au fost omorâți de un șofer drogat, beat și fără permis, acesta este  cel mai grav incident. Din fericire nimeni nu a fost grav rănit. Poate că nu s-ar mai fi vorbit prea mult despre incident dacă aseară Ricardo José Neis (șoferul nebun cu acte în regulă) nu ar fi fost prezentat în fața instanței… unde a pledat pentru…. pam! pam! – legitimă apărare… Adicătălea, el mergea în spatele coloanei de biciciliști și s-a simțit deodată amenințat de cei din fața lui…. pentru că erau mulți. Ok, omul se pare că are probleme grave de sănătate și locul său ar fi într-un ospiciu, asta e problema medicilor, nu a mea… presa din Brazilia se întreba aseară cum a putut obține permisul de conducere… dar probabil că au și ei Piteștiul lor… însă toate aceste lucruri au făcut ca imaginile din Porto Alegre să facă înconjurul lumii și să se ridice problema securității în trafic, nu numai pentru bicicliști.

Din multitudinea de reacții ale comunităților de bicicliști, ale societății civile și ale presei de acolo, dar chiar și a presei nord-americane s-a născut ideea reintroducerii pedepsei capitale pentru astfel de fapte. Nu știu ce șanse de reușită vor avea, însă sunt sigur că urmări ale acestui neplăcut incident vor mai fi o bună perioadă de timp.

 

 

Actualizare:

Procurorii  Eugenio Amorim și Lucia Callegari au cerut în instanță arestarea și judecarea pentru tentativă de omor. Poliția a catalogat declarația inculpatului ca fiind “fantezistă”

Join the Conversation

3 Comments

  1. bine ai revenit alex!
    ești un pic răutăcios din câte văd. dacă nu s-a scris nu înseamnă că nu interesează!
    poate însemna că nu vrea să se facă vâlvă asupra subiectului, sau că nu a fost văzut de marea majoritate…

    1. Păi exact ideea asta mă deranjează… că s-ar putea să nu se dorească să se facă vâlvă… Când în astfel de cazuri asta trebuie făcut. De exemplu cei de la Federația Bicicliștilor din Washington au depus deja un memoriu la ambasada Braziliei pentru asta. Crezi că de la noi se va găsi cineva să facă un astfel de gest? Dacă o bicicletă viola o lăcustă probabil că am fi văzut lucrul ăsta pe toate canalele “antenelor”, iRealitatea și altele… așa… dă-i în mama lor… ce căutau cu biclele pe stradă?

Leave a comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2020 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: