Serviciile de suport în 2010? La fel ca în 1995…

“Clentu-i idiot”…. Cam la asta se rezumă tot.

Povesteam anul trecut de experiența cu cei de la Romtelecom. Apoi m-am hotărât să nu mă mai “refulez” pe blog de câte ori mă lovesc de nesimțirea celor de la suport.

Am reușit să-mi păstrez zâmbetul pe buze cănd cei de la RDS mi-au spus că nu-mi pot înregistra reclamații de nefuncționare a serviciului de internet pentru că…. nu folosesc Windows (n-au știu să-mi spună dacă cumva în contract există o clauză care să mă oblige la folosirea Windows).

Dar azi, deși nu aș fi vrut să mai scriu de suport… a venit rândul celor de la UPC… (da, se întâmplă să le fiu și ăstora client). După ce m-au exasperat cu reclamele în care Brenciu-și arată noua față, după ce m-au sunat ăia de la vânzări să-mi aducă aminte că pot beneficia de îmbunătățiri nemaivăzute și nemaiîntâlnite… conexiunea lor pică, în mod curent cel puțin două-trei zile pe lună… normal, doar atunci când chiar am nevoie de ea… Și, ca de fiece dată, sun la suport, de data asta am noroc și nu-mi taie roboțica lor elanul (și apelul) cu mesajul ăla “În zona dvs. este o problemă și lucrăm să o reparăm” (de parcă ar ști pe unde-i telefonul meu mobil în momentul ăla)… și reușesc să stau de vorbă cu un angajat de la suport…. După accent, îmi dau seama că am nimerit prin vestul țării… așa că, având lecția învățată, îi spun omului că sun din București, îi zic codul de client etc. și că-i conexiunea picată de dimineață… După vreo 15 secunde de pauză (timp în care cred că a căutat pe găgâl după manualul cu răspunsuri), mă întreabă cu o voce gravă: “Dar atunci când vă pică conexiunea, vi se sting și beculețele de pe modem?” Eu, gata-gata să-mi înghit cana cu cafea…. “DA, normal….”. “Atunci vă rog să așteptați puțin”… Și mai stau la telefon vreo 3 minute, în timp ce îl aud cum dă clici și dă în taste… “Mă scuzați”(zice el) “Cred că aveți o problemă cu conexiunea”…. De data asta chiar m-am enervat…”Nu… eu vă sunasem că n-aveam cu cine vorbi la cafea… conexiunea mea nu are nimic…. NORMAL că am o problemă…nu aveam probleme, nu sunam… e greu de înțeles lucrul ăsta? Am o problemă, vreau să faceți ceva și să mi-o rezolvați….”. Mai stă el mut încă vreo 2 minute, apoi, zice că în următoarele 8 ore o să se ocupe cineva de problema mea…. 8 ORE!!!

Nu cred că mai are rost să mai zic nimic…. Tare-s curios când oare vor înțelege unii că nu mai suntem în 1995… că acuma avem la dispoziție o varietate mare de opțiuni și că, în momentul în care semnăm un contract, pentru furnizarea unui serviciu, noi, clienții, ne obligăm să plătim doar dacă acel serviciu este FURNIZAT… iar asta este obligația furnizorului… Ce mă miră e că au reușit să înțeleagă lucrul ăsta monștrii de companii de stat, cei din furnizarea de energie electrică, de gaze, și nu reușesc să înțeleagă ăștia din comunicații…care se presupune și c-ar fi investiții private (adică dacă-și fericesc clienții văd bani, altfel pleacă acasă la mama lor)…

De azi o să fac un script care să contorizeze minutele de nefuncționare… abia aștept să se adune 48 de ore – în mod (a)-normal pentru UPC asta înseamnă maxim trei săptămâni – de nefuncționare și să cer recalcularea facturii 🙂 să văd dacă-i ține….

Oricum… mi-e deja scârbă…


Posted

in

by

Comments

3 responses to “Serviciile de suport în 2010? La fel ca în 1995…”

  1. Cypress Avatar

    Da, si eu ma lovesc de cretinia celor de la RDS cand le spun ca nu folosesc Windows. Ei o tot stiu pe aia a lor cu “va rog sa va conectati cu shortcut-ul de pe desktopul Windows ca sa…”

    1. admin Avatar
      admin

      Mda… eu ultima data am cautat pe google codul de eroare de ar trebui sa apară in windows… le-am spus ăla și abia asșa mi-au înregistrat reclamația…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu