Staţiile metroului londonez îşi vor schimba numele

Nu acum, ci pe perioada Jocurilor Olimpice care vor avea loc acolo în această vară.

Bun… vor spune poate unii, ce legătură are cu prefectura ?

Păi pe lângă faptul că mi se pare că va contribui masiv la bulversarea utilizatorilor zilnici, ideea în sine mi se pare cel puţin interesantă.

Acuma, de ce mi s-a arătat mie să vorbesc despre asta? Păi pentru că staţiile din partea de nord a Jubilee până la intersecţia cu Circle vor avea nume inspirate din ciclism.

Astfel, metrourile vor pleca din staţia Miguel Indurain, spre Victoria Pendleton via Paolo Bettini, Fabian Cancellara, Viatcheslav Ekimov, Leontien van Moorsel, Jeannie Longo, Connie Carpenter, Bradley Wiggins, Daniel Morelon, Felicia Ballanger şi Chris Boardman.

M-aş fi aşteptat sincer să-l văd şi pe Cavendish pe listă, însă acesta mai are încă multe de arătat în cadrul Jocurilor Olimpice.

Lăsând ciclismul în planul secund, nu pot să nu remarc faptul că una din cele mai importante staţii din centrul oraşului, King’s Cross va fi redenumită Nadia Comăneci.

Harta completă poate fi descărcată de pe site-ul Transport for London, de aici. Harta originală (versiunea mare) poate fi descărcată de pe acelaşi site, de aici.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu