VelEau – un nou sistem pentru hidratare pe bicicletă

Cred că toți cei care au încercat să meargă pe bicicletă, indiferent de distanțele parcurse, au simțit la un moment dat nevoia de hidratare. Apoi, dacă berea-i caldă și timpul scurt… parcă merge și apa (bleah). În astfel de cazuri, opțiunile-s cam două… bidoane sau rucsac cu pungă de apă (sau după cea mai cunoscută firmă producătoare Camel Back Pack). Dar pentru trasee mai lungi în spate de obicei își găsesc locul și alte lucruri, prețul pentru un rucsac încăpător care să aibă și rezervor de apă este destul de prohibitiv. Așadar, cea mai la îndemână opțiune rămâne folosirea bidoanelor. Doar că pe unele biciclete nu prea le poți pune, ori locul în care-s prevăzute găurile pentru suport este inaccesibil din mers. Bine, aici inventivitatea omului nu are limite, fiindu-mi dat să văd suporți prinși cu bride sau cu bandă velcro de ghidon, de furcă etc.

VelEau este un nou produs care vine în ajutorul bicicliștilor, fiind o îmbinare între cele două opțiuni de mai sus. Este un rezervor de apă care se pune sub șa și care are un furtun care se întinde pe lângă cadru până la ghidon. Astfel nu este necesar să te apleci sau să stai prea mult cu mâinile luate de pe ghidon pentru a te hidrata. Sistemul de revenire este de asemenea interesant, practic după ce-i dai drumul din gură, acesta se duce singurel la locul său fără a te mai chinui să-i nimerești locul.

După cum se vede în ultima poză, există și un spațiu de depozitare, așa că nu vă va părea rău după borseta de sub șa, o trusă mică de scule și o cameră par a avea loc suficient lângă apă în aceeași borsetă.

Numele complet al produsului este Showers Pass® VelEau™ 42 iar compania producătoare primește deja precomenzi pentru acesta începând din luna mai, urmând ca din luna iulie să poată fi livrat. Prețul estimativ va fi de 79,99 dolari americani în SUA (în România s-ar putea să coste triplu ca orice lucru de pe la noi).

Alte detalii și informații puteți găsi pe site-ul producătorului www.showerspass.com

Foto © showerspass.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2019 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: