Biciclind de #ZiuaMișcării

După cum povesteam, azi, pe 4 Octombrie s-a întâmplat Ziua Mișcării.

Și tot după cum ziceam, am profitat de (posibil) ultimul eveniment de biciclit în gașcă din această toamnă. Rămân cu siguranță ieșirile de vineri (ambele Zile ale Bicicletei) dar acestea au însă loc în cursul săptămânii când îmi e destul de greu să ajung. Așa că am profitat de invitația lansată de Ionuț Oprea și am pedalat spre Herăstrău, să sprijin bicicliștii la Ziua Mișcării.

Prima impresie nu pot să spun că a fost foarte prietenoasă, la 11 când am ajuns acolo, erau mai mulți organizatori decât participanți, la toate categoriile, iar fetele de la cortul unde trebuiau să se strângă bicicliștii nu au știut să îmi răspundă dacă au văzut vreun biciclist măcar. Dar, în scurt timp a ajuns și Ionuț, și am început să ne adunăm, ușor, ușor. Chiar dacă nu au fost prezenți toți cei 136 de participanți înscriși, am reușit să arătăm totuși ca grupul cel mai omogen de acolo :).

img_1176

Cine ne mai aștepta la “locul faptei”: bicicleta acordată premiu grupului cu cei mai mulți oameni înscriși.

img_1181

După ceva ture prin zonă, de dragul fotografilor, ne-am retras cuminți la o vorbă.

img_1189

Nu a trecut mult însă și a venit momentul tragerii la sorți pentru bicicletă. În calitatea sa de lider al grupului, Ionuț a fost cel care a extras bilețelul cu numele celui care urma să plece acasă cu bicicletă nouă.

img_1194

Pentru că nimic nu este întâmplător în lumea asta, bicicleta a fost câștigată de Sorin Rusi, care se înscrisese în grupul bicicliștilor fără a avea bicicletă. Așa că Dumnezeu, prin mâna lui Ionuț i-a dăruit o bicicletă nouă și frumoasă cu care să poată participa și la alte adunări ale bicicliștilor.

img_1197

img_1198

După ce a început să conștientizeze că el este deja posesor de biclă nouă, s-au făcut pozele de rigoare și ne-am împrăștiat ușurel spre treburile noastre, încercând să sfidăm ploaia care tocmai începea.

img_1199

img_1201

Pot spune că am rămas cu o amintire plăcută după ziua de azi. A fost ok până la urmă, nu mi-a părut deloc rău că am făcut această plimbare, chiar și mersul prin ploaie a avut farmecul său. Și, cu siguranță voi încerca să ies ori de câte ori timpul mi-o va permite.

Partea bună a lucrurilor este că tot mai mulți se conving pe ei înșiși că e bine să schimbe ceva la comportamentul propriu. Noi românii am ajuns să fim una din cele mai comode nații din Europa, ne place așa de tare să ne complacem în pseudo-confortul cu care ne înconjurăm, încât uităm că de multe ori lucrurile simple sunt și mai frumoase și mai benefice. Unul din lucrurile simple pe care uităm să îl facem este mișcarea, așa cum poate fiecare… fie ea mers pe jos, mers la sală, alergat, mers cu bicicleta.

La încheiere felicitări încă odată tuturor celor care au sfidat ploaia, felicitări lui Ionuț care a reușit să adune trupa cea mai numeroasă, și felicitări lui Sorin pentru noua sa bicicletă.

Mai toate pozele pe care le-am făcut azi se găsesc aici.

3 thoughts on “Biciclind de #ZiuaMișcării”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2019 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: