La Pedale – primul serviciu de bike-sharing gratuit deschide mâine în Kiseleff

@greenrevolution.ro

Comunicat de presă Green Revolution

Pentru prima oară în istoria orașului lor, mersul pe bicicletă este gratuit pentru bucureșteni! “La Pedale” – este primul sistem gratuit de bike-sharing din România organizat de Asociația Green Revolution și Primaria Sectorul 1. Programul “La Pedale” pune la dispoziția publicului de toate vârstele 150 de biciclete verzi, în parcurile Kiseleff  și Bazilescu.

Centrele de închiriere “La Pedale” sunt deschise publicului de luni până vineri, de la 10.00 la 18.00, și în week-end, de la 09.00 la 19.00. Bicicletele sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenți și adulți.

Bicicleta  – doar cu buletinul !

Închirierea unei biciclete verzi nu costă nimic și se face pe baza buletinului și a unui contract de dare  în folosință semnat la centrele “La Pedale“. Bucureștenii se pot plimba timp de maximum două ore în perimetrul parcurilor de unde au închiriat bicicleta.

“Unii interzic mersul pe bicicleta în parcuri, noi îl incurajăm. Proiectul este o premieră pentru București și reprezintă un îndemn la mișcare, la un stil de viață sănătos. De aceea, invit locuitorii Sectorului 1 – copii și adulți deopotrivă – în parcurile noastre, unde, pe lângă un ambient plăcut, pot să facă mișcare cu bicicletele puse la dispoziția lor gratuit de către Primăria Sectorului 1”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

” Proiectul “La Pedale” este unul foarte ambițios pentru Asociația Green Revolution dar în aceeași măsură și pentru locuitorii capitalei. Este o probă de civilizație pe care eu sper să o trecem cu bine, este o dovadă a faptului că Bucureștiul poate evolua și se poate transforma într-o capitală europeană”, a declarat Raluca Fiser, președintele Asociației Green Revolution care a avut inițiativa proiectului “La Pedale“.

Proiectul are și o componentă socială importantă. “Realizarea acestui proiect va face cu siguranță mulți bunici, părinți , tineri și copii fericiți. În această toamna vor putea să se bucure de o plimbare gratuită cu bicicleta. Dar ce este mai important este că am reușit să realizăm, într-o perioadă de criză economică, 8 locuri noi de muncă pentru studenți. Si poate lucrul acesta contează la fel de mult ca întregul proiect” – a mai precizat Raluca Fiser.

Strategia Green Revolution de promovare a bicicletei

Proiectul face parte din strategia pe termen lung a Asociației Green Revolution de promovare a bicicletei in oraș.  În cadrul proiectului Capitala crește Verde desfășurat în primăvara lui 2009, Green Revolution a distribuit gratuit  500 de biciclete noi pentru bucureșteni. Proiectul “Treci pe verde cu bicicleta roșie” a fost realizat cu sprijinul Coca-Cola HBC România și Primăria Generală a Capitalei.

Green Revolution este o asociație de ecologie urbană care își propune să creeze o comunitate ecologică activă.  Green Revolution a luat naștere dintr-o inițiativă a  grupului media Green Report.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2019 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: