Limitarea este doar o percepție

Încep prin a spune că titlul ăsta nu-mi aparține. El este numele unui filmuleț de vreo 5 minute care face parte din campania “Vezi dincolo de limite” a celor de la Dolce Sport.

Dar nici despre campanie nu vreau să vorbesc ci despre omul despre care e vorba în film.

Limitarea este doar perceptie from Smile Media on Vimeo.

Ei bine, Florin Georgescu este unul din cei mai mișto oameni pe care am avut ocazia să-i cunosc când am început să particip pe la evenimente dedicate bicicletei.

Atunci când Florin începe să-ți povestească despre locurile prin care l-au dus pedalele bicicletei, rămâi fără vorbe și tot ce mai poți face e să-ți închizi ochii și să încerci să-ți imaginezi minunătiile pe care le-a văzut. Când îți povestește de dealurile transilvănene, simți mirosul fânului și auzi talăngile animalelor, simți efortul urcărilor și plăcerea coborârilor sinuase.

Felul în care-ți explică traseele te face să-ți dorești doar să poți sări în șa și să pleci pe aceleași drumuri.

Iar felul în care-ți povestește experiența drumului de la Arad la Londra pe care l-a făcut anul trecut… te lasă cu berea-n mână visând la momentele în care după un deal, vezi castelul “Nuștiucaredeacumdouăsutedeani”.

Atunci când Geo mi l-a prezentat pe Florin, acesta din urmă m-a salutat ca și cum ne-am fi cunoscut de o mulțime de ani cu un “Mă bucur să te văd” care mi-a rămas lipit de suflet.

Am tot vorbit de lucrurile și locurile minunate pe care le-a văzut Florin Georgescu din șaua bicicletei. Dar cei care nu-l cunosc, ar trebui să știe că Florin suferă de o deficiență senzorială, adică, mai pe românește… Florin e nevăzător. Inima sa, urechile și mâinile sale văd într-un fel în care noi ceilalți (în marea majoritate) nu putem vedea. Bicicleta sa este un tandem, tandem pe care merge în sincron (că asta e pentru mine mersul pe tandem) cu Alex. Alex este cel care are grijă ca totul să decurgă bine. El este cel care-i povestește (în felul său unic) tot ceea ce vede pe traseu.

Mersul pe tandem între noi fie vorba nu e deloc ușor, sincronizarea și efortul distribuit în mod egal fiind baza de la care se pleacă într-o călătorie.

De fiecare dată, după ce am avut norocul să stau de vorbă cu el, am plecat încârcat cu o doză de optimism și o bucurie în suflet cum rar mi se întâmplă.

Și pentru că inima sa mare nu bate doar pentru el, Florin Georgescu a pus bazele unei asociații care-și propune să ajute și să aducă împreună persoanele cu dizabilități alături de cele fără dizabilități. Asociația se numește (cum altfel) “Tandem” iar modul principal în care Asociația Tandem își propune să ajungă la rezultatul de care vorbeam este prin încurajarea activităților sportive practicate în echipe mixte, formate din persoane cu dizabilități și persoane fără dizabilități.

Sunt convins că Florin va reuși să realizeze multe lucruri cu acest proiect și sunt convins că va aduce acea schimbare de mentalitate față de persoanele cu dizabilități, schimbare de care este nevoie în societatea noastră.

 

L.E.

Pentru a spori vizibilitatea acestui articol și în speranța că asta va ajuta Asociația Tandem am adăugat acest articol în campania Adevarata valoare sta in lucrurile simple! Această campanie este susținută de Cosmote.

COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concurs accesănd free.cosmote.ro/bursa.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu