O nouă “vânătoare de vrăjitoare” marca UCI

După excesul de zel din ultima etapă a Turului Franței când comisarii UCI s-au bășicat tare pe RadioShack pentru mesajul afișat pe tricouri, mințile crețe din UCI simt nevoia să facă din nou valuri.

La început mai toată lumea a considerat articolul din Gazetta dello Sport ca fiind farsă de 1 Aprilie. În acest articol era o poză cu Frank Schelk de la cursa din Corsica, Criterium Internațional, în proba de contratimp și în care pe tricoul lui Schelk se vede o umflătură în zona pieptului.

 

 

Foto © Gazetta dello Sport

De aici însă s-a dat startul la aberații. Care mai de care mai profesioniste de altfel. Astfel până și celebrul Michele Ferarri a menționat lucrul acesta pe blogul său, dar, s-au găsit unii care să calculeze că datorită acestui truc Schelk a câștigat cel puțin 2 secunde pe fiecare kilometru, având un avantaj de 15-20W.

Nu puteau să nu țină isonul cei de la El Pais, probabil interesați să mai servească presei și alți trișori în afară de Contador.

Foto © El Pais

Cum era și normal, atunci când le-au fost cerute detalii, atât Schelk cât și purtătorul de cuvânt al echipei Leopard-Trek (Tim Vanderjeugd) au explicat ce era acea umflătură “dubioasă” – și anume faptul că au folosit un Camelbak, absolut legal, pentru a testa materiale în vederea marilor tururi din acest an.

Dar, după cum ziceam, pe la UCI sunt unii care chiar n-au ce face… și așa s-au hotărât să investigheze oficial cazul Frank Schelk. Presupun că vor investiga și dacă nu cumva înainte de cursă n-a mâncat ceva fasole ca să aibă cu ajutorul bășinilor încă vreo secundă avans nu? E atât de aberant să se lege de astfel de nimicuri. Dar, după cum spunea și Ernesto Colnago – datorită UCI, ciclismul este sportul în care noul nu are ce căuta…

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu