Sfârșit de săptămână biciclistic 🙂

Nu știu dacă există termenul ăsta… “biciclistic” în vreun dicționar, dar, privind la calendarul acestui sfârșit de săptămână… un cuvânt mai potrivit nu găsesc.

De multă vreme nu am mai avut parte de atât de multe evenimente în doar trei zile… și astea doar la noi în sat 🙂

Încercând să respect ordinea loc cronologică… le spun pe rând:

Astăzi – Vineri, 7 mai, începând cu ora 18.00, șase biciclete de oraș din Olanda si Polonia ne dau întâlnire pentru a urmări împreună o proiecție a spoturilor care le-au facut faimoase, precum și imagini cu magazinul Ciclop.

Apoi de la ora 19:45 se întâmplă prima Ciclopromenadă Nocturnă 2010 … nu tocmai nocturnă 🙂 cu loc de adunare vizavi de Tribunalul Bucureşti (practic o plimbare între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia).
Plecarea pe traseu are loc pe la ora 20:00 iar traseul este, conform bicla.ro:

“De la Tribunalul Bucureşti, mergem la Piaţa Alba Iulia, apoi întoarcem spre Unirii, facem la stînga spre Parcul Tineretului. În parc facem o pauză şi bem apă, apoi ne întoarcem la Parcul Unirii, la scena ONGfest, unde vedem concertul cu Byron şi Lu Cozma.”

Sâmbătă, 8 mai, are loc “CUBE days” o bicicleală prin pădurea Cernica organizată de bikexpert.ro, motiv de pedalat, mici și bere la ștrandul Cernica și prin pădurea cu pricina.

Duminică, 9 mai este poate ziua cea mai încărcată în evenimente bicicliste din ultimii ani. Într-o ordine aleatoare se întâmplă:

Prima Evadare – concurs ce se va desfașura între București și Snagov prin păduri și drumuri de țară pe o distanță de aproximativ 55 de km. Startul se da in Băneasa la ora 10:oo AM.

Pentru cei care nu se încumetă sau nu pot din motive obiective (cum ar fi în cazul meu durerile de spate și de mâini 🙁 ):

Lansarea I’ VELO

Adicătălea, Asociaţia Green Revolution şi Raiffeisen Bank lansează I’Velo, cel mai mare proiect de bike-sharing gratuit din România. Lansarea va avea loc în Parcul Herăstrău, în zona Roata Mare, începând cu ora 9:30 AM, şi va fi urmată de un tur ciclist.
Proiectul I’Velo constă în trei centre de închiriere gratuită de biciclete, unde bucureştenii vor avea la dispoziţie un număr total de 400 de biciclete, două în Herăstrău și unul în parcul Tineretului.

velo-1024x536

iar ultimul dar nu cel din urmă eveniment pentru duminică este

Let’s Bike It

Evenimentul îmbină plimbările cu bicicleta cu cartările pentru Let’s Do It Romania.
Din site-ul letsbikeit.ro citire:

Duminică, 9 mai, ne suim pe biciclete şi pornim înspre un foarte frumos râu, râul Argeş; acolo, lângă o pădure, vom stabili o bază şi vom porni, în echipe, prin zonă, să cartăm zonele cu gunoaie şi, de ce nu, să ne bucurăm de bicicletă într-o zi şi zonă frumoasă.
De ce facem asta?
Ca să cartăm gunoaiele găsite pe drum (daca ai gps, adu-l), ca să-ţi testezi limitele fizice, ca să mai vezi o părticică din România, ca să cunoşti oameni faini.
După ce terminăm, ne întoarcem la bază, mâncăm, bem, ne veselim, şi ne întoarcem în Bucureşti.
Hai si tu sa scapam Romania de gunoaie, sa ne plimbam cu bicicleta, si sa avem o aventura!

Așadar, nu e rost de stat în casă în tot acest sfârșit de săptămână… sunt convins că și cei care nu știu/vor/pot merge pe biciclete vor găsi motive pentru a petrece în aer liber cât mai mult timp.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Alex. Burlacu