Conduci ca să muncești sau muncești ca să conduci?

Citind deunăzi articolul lui James Schwartz de pe Urban Country am aflat că în medie un american muncește două ore în fiecare zi pentru a-și acoperi cheltuielile cu mașina, față de patru minute cât trebuie să muncească același american care-și ia o bicicletă medie (calculată de autor la 1500 dolari).

Și calculele nu se opresc aici – economia făcută de cel care optează pentru utilizarea bicicletei pentru a merge la muncă este de 11000 de dolari pe an (calculând la o medie de 22 dolari/oră, salariul mediu în State).

Foto © The Urban Country Bicycle Blog

Articolul este plin de comparații și calcule făcute pentru SUA și Canada, iar eu unul sunt convins că vor fi mulți cei care vor spune că e nerelevant pentru România.

Cu toate astea, dacă facem un calcul doar la timpul câștigat… eu unu’, din exemplul personal știu că am câștigat două ore în fiecare zi, renunțând la mașină pe traseul Vitan – Sala Palatului. Nu am avut curiozitatea să calculez și economia din portofel, deși dacă calculez doar cele 200 lei economisite din costul parcării la Sala Palatului (10 lei pe zi timp de 5 zile)… tot îmi iese o economie de 2400 lei pe an.

Ca să evit efortul de a șterge comentariile cu înjurături, repet – Am mașină (am rămas la o mașină după ce am reînceput să pedalez) și-mi place să conduc. Dar nu suport să stau în mașină și să aștept ca la fiecare 5 minute să înaintez doi metri… și iar să aștept… Nu suport să pierd timp aiurea. De asta am înlocuit mașina cu bicicleta pentru mersul la birou.

Și ca să repet întrebarea din titlu… voi munciți ca să conduceți sau conduceți ca să munciți?

One thought on “Conduci ca să muncești sau muncești ca să conduci?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2009-2020 Alex. Burlacu
%d bloggers like this: