Happy Bike to Work Day!

Astăzi, în Statele Unite și în Canada se sărbatorește Bike to Work Day. Această sărbatoare, își are inceputurile în anul 1956, când cei de la Liga Bicicliștilor Americani, a organizat în cea de-a treia zi de vineri din luna mai o încercare de a înlocui mașina cu bicicleta pentru mersul la muncă. În cursul timpului, această sărbătoare a fost pe rând integrată în Bike to Work Week și mai nou în Bike Month.

Este unul din acele evenimente frumoase care încearcă să tragă un semnal de alarmă împotriva poluării excesive, împotriva sedentarismului și petru a ne face să ne gândim mai des la propria noastră sănătate.

Din nefericire, la noi încă ideea de a merge la muncă pe bicicletă nu are suficient de mulți adepți, însă poate în timp, din ce în ce mai mulți români vor înțelege că pentru distanțe scurte, bicicleta este un mijloc de locomoție de luat în seama.

Partea bună este că in CE s-au alocat pentru anii viitori peste 600 mil. de euro pentru promovarea mersului pe bicicletă la muncă, asta pentru că în urma studiilor făcute de omuleții de la Bruxelles, media zilnică de mers cu mașina  în oraș, este de maxim 5km, ceea ce justifică utilizarea pe scară mai mare a bicicletei.

Așa că…. Happy biking!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.